Autor: Vanja Tripkovic 03.05.2019 Kategorija: Aktivnosti

Iskustveno edukativne radionice

 

Radionica predstavlja interaktivni oblik učenja, pri čemu je naglasak na učenju praktičnih veština kroz iskustvo koje pojedinci stiču na samoj radionici. Iako edukativne radionice imaju teorijsku potkrepljenost one nisu predavanja o određenoj temi. Naučne činjenice koje se koriste na radionicama su samo alat za razumevanje specifičnih veština koje učesnici spontano usvajaju kroz interakciju sa drugim učesnicima i voditeljem radionice.

Radionice su koncipirane tako da se prvih sat vremena bavimo određenom temom kroz diskusiju zatim u drugom satu radimo praktične vežbe kroz koje učesnici dobijaju odgovore na pitanja šta je za njih važna promena i kako da je realizuju.

Neke od tema kojima ćemo se baviti : neprijatne emocije; otpornost na stres; izbor profesije; izbor partnera; proces tugovanja; odnos prema hrani; ljutnja,kritika i konflikti;  poruke koje nam šalje bolest; stilovi učenja; emocionalno vezivanje; vreme za sebe; odlaganje; sagorevanje (burnout); zabrinutost i anksioznost; strah od gubitka kontrole ; strah od neuspeha; trauma;

 


 

Ciljevi radionica:

 

·        bolje razumevanje sebe i drugih ljudi

·        jačanje otvorene i direktne komunikacije sa drugima

·        razumevanje emocionalnih reakcija

·        promena neuspešnih obrazaca ponašanja

·        jačanje samopouzdanja i samopoštovanja

·        uzimanje aktivnog učešća u kreiranju vlastitog života

·        očuvanje mentalnog zdravlja

 

Najava radionica:

Trenutno nema najava za radionice.

Kontakt za prijave i sve dodatne informacije ovde